vineri, 1 ianuarie 2010

poate sunt egoista, insa nu-i dau dreptate.

Acum cateva saptamani, am citit "Testament de ciocolata", de Marian Coman, am ramas putin in dubii dupa ce am terminat cartea.Cand am cumparat-o nu pot sa nu recunosc, am fost atrasa de coperta, deoarece sunt obsedata de ciocolata.
Este o carte care te invaluie inca de la prima pagina, intr-o atmosfera fantastica, insa iti pune la incercare spiritul de observatie. Amintindu-mi acum de ea, am cautat cateva recenzii si asa cum credeam, sunt putini cei care au inteles-o cu adevarat, sau cel putin considera ca au inteles-o, insa au facut asta numai dupa ce au recitit-o si au pus cap la cap unele detalii mai greu de remarcat.Cartea iti prezinta cateva intamplari socante, fabuloase si are o alura negativista, sau cel putin asa consider eu. Am selectat o parte care chiar m-a marcat.

"Dupa ce o sa mori, in cit timp crezi ca vei fi uitat ? Cine isi va aminti de tine si de ce ? Dar, mai intii, chiar vrei ca oamenii sa-si aminteasca de tine ? Chiar iti doresti sa-i stii chirciti de durere fiindca nu te mai au ? Chiar vrei sa-ti ude mormantul cu lacrimi, sa-ti priveasca florile din fata crucii si sa-ti aprinda lumanari ? ( … ) Ce fel de prieten le esti oamenilor astora daca vrei sa sufere de dorul tau ? Nu e mai bine sa nu te stie nimeni ? Sa treci neobservat prin viata si sa te grabesti sa nu mai fii ? Sa ii scutesti pe ceilalti de nostalgii, depresii si suspine ? Nu e mai bine asa ? ( … ) Nu e mai bine sa fii nimeni ? Nu asta ar fi cea mai mare dovada de altruism ? De dragoste de ceilalti ? "


.....eu vreau ca oamenii sa-si aminteasca de mine. Tu?

4 comentarii:

  1. Sunt lucruri spuse de amorul artei...dar ca sa poti face ce e scris acolo inseamna sa nu fii om.

    RăspundețiȘtergere
  2. "Moartea e un fenomen simplu in natura,oamenii il fac inspaimantator",asa zicea Marin Preda in "Cel mai iubit dintre pamanteni" si de la 16 ani,ii cam dau dreptate,desi vars tone de lacrimi,la inmormantari.
    Si-apoi, stii melodia aceaa, a celor de la Parazitii, Rau sau bun, are niste versuri "te uita toti in trei zile,daca dai in primire...",am observat,ca din pacate,chiar au dreptate.

    RăspundețiȘtergere
  3. @FetitaJunglei13
    Nu cred ca uita atat de repede, cred ca depinde de persoana, eu cel putin cu siguranta, nu uit atat de usor.

    RăspundețiȘtergere