joi, 24 decembrie 2009

e trist.

Ultimele zile au fost extrem de pline.Sarbatori, sarbatori,curatenie, aglomeratie- pe care o urasc din tot sufletul...si cadouri. Am reusit sa fac totusi cateva lucruri de care aveam chef: m-am tuns, arat total diferit, parul meu lung s-a transformat intr-o coafura cu mult volum pana deasupra umerilor, am impodobit bradul(ieri), ceea ce m-a indus putin in atmosfera Craciunului, am iesit cu o prietena cu care eram certata si am cumparat cateva cadouri cu chiu cu vai:)).
Astazi, mi-am petrecut cateva ore in pod, cautand hainute si jucarii pentru ca mi-am propus sa merg la un centru de plasament pentru copii. Dupa ce am avut toate lucrurile pregatite, mi-am luat rucsacul plin cu jucarii in spinare si geamantanul in mana si am luat metroul. Am ajuns acolo, unde angajatii era foarte lingusitori, scarbos de lingusitori....ne-au lasat sa ne jucam cu copiii.Ei erau foarte ocupati sa se bata pe jucariile aduse de noi, iar nimeni nu le zicea nimic. Am fost socata de asta, iar fata mea le-a spus asta, poate tocmai din acest motiv mi-au replicat "asa se joaca ei"...iar eu le-am tras un zambet distant.Cum e posibil asa ceva? Cum sa lasi caracterul unui copil sa se dezvolte in jurul acestei idei, "asa esti tu", "asa ai vazut tu la parintii tai". VIOLENTA, VIOLENTA, VIOLENTA.
M-am dus la Ana, cea mai mica de acolo, aveam doar 3 ani...era ocupata sa-l bata pe un baietel in baie. I-am explicat ca nu trebuie sa-l bata, iar ea nu m-a bagat in seama, mi-a zis doar "BA DA!". Eu l-am luat de mana pe baietel si l-am strans in brate, cand Ana a vazut asta, criza ei s-a potolit.
Apoi, ar mai fi Marian, care m-a impresionat prin inteligenta lui, avea in jur de 5-6 ani...dar mi-a atras ceva atentia, erau 2 jucarii ce reprezentau niste monstrii dintr-un film...el mi-a zis ca "ei omoara toti oamenii buni", cand l-am auzit, l-am intrebat de ce ar vrea ca toti oamenii buni sa moara, de ce ar vrea ca lumea sa fie plina de oameni rai? I-am explicat cum n-ar mai fi nimeni care sa-i aduca cadouri, nimeni care sa se ofere sa se joace cu el, nimeni care sa-l ia de manuta asa cum am facut eu, iar Marian a inteles si pentru un moment ochii i-au sclipit. Am simtit ca am reusit cu adevarat sa-l fac sa inteleaga.
Nu inteleg de ce nimeni nu le explica copiilor alora de ce nu ar trebui sa fac unele lucruri, li se zicea doar "stai cuminte!"...okkkkkkk daar de ce?:)) sau "nu stinge lumina"...poi frateee normal ca i se mare mai fun sa stinga lumina si o aprinda pana arde becul. Asa ceva nu e normal si totusi se intampla.
La plecare l-am salutat pe baietulul care ne-a ghidat la venire spre intrare....l-am gasit stand trist, in fata centrului, in scaunul sau cu rotile...nu i-a venit nimic din ce i-am adus. Ne-a parut rau pentru el, avea cel mai senin chip de acolo, l-am intrebat ce vrea sa-i aducem data viitoare, a zis umil "o masina cu telecomanda, sa o poata plimba oriunde vrea". El era nou venit, de doar 1 sapt sau 2. In timp ce un baietel, blondut, poate cel mai frumos de acolo,, se imbraca sa plece spre o casa, fiind adoptat, ma gandeam care ar fi sansele lui Ionica, baiatul in scanul cu rotile sa fie adoptat. Traind in lumea asta...credeti ca exista? Ionica parea descurajat...cred ca toti copiii fara parinti urasc Craciunul, trebuie sa fie atat de trist sa aprinzi televizorul si sa vezi o multime de familii fericite, iar tu sa fi singur, sa nu stii ce inseamna afectiunea, imbratisarea, increderea ca cineva e acolo pentru tine.
Offf, terminand aceasta poveste trista, o sa va povestesc alta intamplare uluitoare...am fost sa colind cu cateva prietene mai mari...iar cineva a avut grija sa dea drumul la un dulau, pe noi. Am alergat inspaimantate pe scari si am intrat 7 persoane intr-un lift...asa cum era de asteptat...liftul s-a blocat.Traim printre niste monstri fara pic de suflet!


Si...stii se presupune ca de sarbatori, oamenii sunt mai buni, mai intelegatori, sper ca voi va bucurati de niste momente placute..pentru ca eu sunt deocamdata cu moralul la pamant. Tot mai des, oricat de mult cred eu in iubire si sunt plina de speranta, oamenii tin neaparat sa ma dezamageasca.
Zilele de Craciun, le voi petrece la rude, deci, voi fi plecata din Bucuresti, spre fericirea mea.Sincer, va doresc un Craciun superb!

4 comentarii:

  1. Dincolo de toate cele intamplate ar trebui sa fii mandra de gestul tau nobil... Toti oamenii cu bani prinsi in bucuria lor de a-si face reciproc cadouri scumpe, uita si de cei mai putin norocosi, ca sa zic asa. Felicitari si iti doresc un Craciun linistit si fericit. Sarbatori fericite!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc mult Lillee! Esti o scumpa, ca deobicei.Craciun fericit!

    RăspundețiȘtergere
  3. Totuşi sper că te-ai simţit şi tu bine că ai făcut un gest frumos.Sărbători fericite.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Catalina
    Da, desi am plecat cu un gust amar. Multumesc mult, la fel. te pup

    RăspundețiȘtergere