joi, 31 decembrie 2009

fara vointa, sunt ca si tine.

Ochii ii sunt din nou, rosii, din cauza alcoolului, insa ceva s-a schimbat, ei sunt blanzi si cate o lacrima este lasata sa cada, prelingandu-se usor, usor, pe obraz, pana cand ajunge la baza nebarbierita si se pierde.

Suntem amandoi in bucatarie, eu stau in picioare si il privesc in ochi, ascultandu-l, de data asta fara a-l judeca.
El e asezat pe bancheta, gesticuleaza mult, depune un efort sentimental evident, iar sensibila de mine, este usor miscata.
Si ii ascult regretele, pe care el le crede vindecate, insa eu sunt sigura ca nu e asa, si incep sa-i impartasesc durere.Omul asta a avut o viata de caine, n-a stiut niciodata ce este iubirea, a plecat de acasa, din casa unor oameni inteligenti, dar cazuti in patima alcoolului, si a facut foamea 2 saptamani. A baut apa calda de la robinet, pentru ca cineva i-a zis ca cea rece nu tine de foame. Atunci, si-a jurat ca niciodata cand va mai baga mana in buzunar, nu va mai gasi o batista cu care sa-si stearga lacrimile, ci bani.De asta nu foloseste un portofel, ii place sa simta rodul muncii sale.
Nu e un om cultivat, de aceea banii ii confera un statut, e mandru de realizarile lui, pentru ca n-a avut sprijin si totusi, a reusit.
Imi dau seama ca trebuie sa-i multumesc pentru toate bunurile materiale de care ma bucur, insa in toata copilaria mea, in rolul lui de tata, a fost absent.
Mai greu e ca imi dau seama ca ii mostenesc caracterul, orgoliul, daca el nu ma imbratiseaza, nici eu nu o fac, daca el e dur sunt si eu, nu prin vorbe, dar expresia fetei mele ii spune totul. Si stiu ca sunt sageti catre inima lui, insa am mostenit asta de la el, fara acordul sau.
Macar iubim si apreciem un lucru amandoi..banul.Ma intreb cine nu-l iubeste.
In seara asta, tata a zis ceva genial din punctul meu de vedere:
"Trebuie sa inveti dragostea banului si sa simti gustul iubirii."

4 comentarii:

  1. Ma bucur sa te vad mai impacata cu tine si cu cei din jur.
    Un an nou mai bun iti doresc, La Multi Ani!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult Lillee, esti un inger.Un an nou mai plin de bucurii si tie, La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa stii ca asteptam cu nerabdare sa scrii... imi placuse mult titlul ultimului articol... "uneori, respir speranta"...
    Sa stii ca, faptul ca semeni cu tatal tau nu e un lucru rau... important e sa-ti dai seama ca poti folosi "caracteristicile" pe care le ai inspre bine... sa incepi tu sa oferi, fara sa astepti... sa incepi tu cu blandetea...
    Un an nou minunat sa ai, sa-ti fie plin de zambete si de lumina!

    RăspundețiȘtergere
  4. sufletdefemeie, abia acum am observat ceea ce mi-ai scris...este greu, trebuie sa le educ, dar sunt sigura ca odata cu timpul voi reusi.Multumesc din tot sufletul!Un an perfect si tie!

    RăspundețiȘtergere